Kysucká nemocnica v Čadci má novú špičkovú chirurgiu za takmer 850-tisíc eur


Foto: Kysucká nemocnica v Čadci má novú špičkovú chirurgiu za takmer 850-tisíc eur
Galéria: 3 fotky

Najväčšia investícia minulého roka v Kysuckej nemocnici s poliklinikou (KNsP) v Čadci vo výške takmer 850-tisíc eur priniesla modernizáciu celého operačného traktu chirurgického oddelenia a jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS).

Hlavnými cieľmi rekonštrukcie bolo skvalitnenie poskytovania zdravotnej starostlivosti a zvýšenie komfortu pre pacientov.

Podľa slov riaditeľa KNsP v Čadci Martina Šenfelda sú nové chirurgické sály a JIS vybavené modernými operačnými lampami, elektrickými polohovateľnými posteľami, operačným stolom, centrálnym monitorovacím systémom a ďalšími prístrojmi a vybavením v celkovej hodnote takmer 130-tisíc eur.

Obnovené priestory spĺňajú prísne normy a požiadavky na objekty nemocníc a keďže sme tiež vybúrali prakticky všetky pôvodné konštrukcie od podláh, obkladov, až po stropy, máme už k dispozícii špičkové oddelenie na európskej úrovni,“ priblížil M. Šenfeld.


Vďaka očakávanej rekonštrukcii pribudla v operačných sálach nevyhnutná klimatizácia a celé podlažie sa osamostatnilo od ostatných častí budovy z hľadiska vykurovania, rozvodov i elektrického vedenia.

„Denne môžeme uskutočniť približne šesť až desať operácií v závislosti od ich náročnosti. V priebehu marca sme už úspešne odoperovali 76 pacientov a rozdiel je vidieť najmä v kvalite a pohodlí, ktoré priestory poskytujú,“ doplnil riaditeľ Kysuckej nemocnice.

Okrem akútnych chirurgických výkonov sú na sálach plánované tiež operácie ochorení štítnej žľazy, prsníkov, operácie ciev, prietrží brušnej steny a ďalšie zákroky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu