Zajtra zbúrajú na Bratislavskej jednu z bytoviek. Stav je havarijný a zapríčinili ho obyvatelia


Foto: Zajtra zbúrajú na Bratislavskej jednu z bytoviek. Stav je havarijný a zapríčinili ho obyvatelia
Galéria: 3 fotky

Z dôvodu bezpečnosti a narušenej statiky budovy ulici Bratislavská 58, mesto Žilina pristúpi vo štvrtok 25. februára 2016 o 10.00 hod. k jej búraniu. Budova je v zlom technickom stave, ktorý zapríčinili jej samotní obyvatelia. Vysťahovanie a demolácia sa v minulosti niekoľkokrát zmarili obštrukciami nelegálnymi nájomcami bez nájomných zmlúv.

Nie je tajomstvom, že mestská časť v blízkosti Bratislavskej ulice v Žiline je v dezolátnom stave. Pravda je taká, že ak sa nechopia iniciatívy samotní občania Bratislavskej ulice, prakticky je nemožné, aby sa situácia zmenila. Pre zlý technický stav budovy č. 504/58, ktorý zapríčinili samotní nájomníci, mesto Žilina pristúpi vo štvrtok k demolácii tejto stavby. Jej narušená statika vážne ohrozuje obyvateľov, ktorí v nej bývajú.

Mesto Žilina takto predchádza možnému nešťastiu, pretože obyvatelia tohto bytového domu sa k svojmu bývaniu nesprávali zodpovedne. Byty, ktoré im boli v minulosti pridelené alebo ich neoprávnene obsadili, nie sú už obývateľné. V minulosti už mesto vysťahovalo z tohto domu 4 rodiny, ktoré v ňom nelegálne bývali. Mesto Žilina si ctí sociálny rozmer situácie.

Pri prvej rodine - dospelé osoby, ktoré nemali platnú nájomnú zmluvu, dostali možnosť bývať u svojej hendikepovanej plnoletej dcéry. Tej bol medzičasom pridelený byt na Bratislavskej ulici na základe splnenia VZN o prideľovaní nájomných bytov aj s odôvodnením, že nemôže za nezodpovedné správanie svojich rodičov a všetky záväzky voči mestu Žilina si riadne plní. Druhá 8-členná rodina obývala najvyššie podlažie bytovky neoprávnene bez právneho titulu. Keďže otec rodiny nemal žiadne podlžnosti voči mestu, bol mu pridelený 1-izbový byt na Bratislavskej ulici. Časť plnoletej rodiny odišla bývať do podnájmu mimo túto ulicu. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu