Mladíka s takmer 100 dávkami drogy zadržali policajti na Vlčincoch. Hrozí mu až 10 rokov za mrežami


Foto: Mladíka s takmer 100 dávkami drogy zadržali policajti na Vlčincoch. Hrozí mu až 10 rokov za mrežami
Galéria: 14 fotiek

Žilinskí kriminalisti zadržali 21 ročného mladíka, ktorý mal pri sebe neznámu drogu. Policajti ho kontrolovali na parkovisku pred reštauráciou na sídlisku Vlčince.

21-ročný mladík ma pri sebe bielu kryštalickú látku v troch injekčných striekačkách. Podľa vykonanej expertízy sa v striekačkách nachádzalo celkom 5,861 gramov bieleho kryštalického prášku s obsahom metamfetamínu. Toto množstvo zodpovedá takmer 100 jednorázovým dávkam.Mladík bol obvinený zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov a ich držania a obchodovania s nimi. 

V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Vyjadrenie polície

V uplynulých dňoch žilinskí kriminalisti zadržali 21 ročného mladíka zo Žiliny, ktorý mal u seba neznámu drogu. Mladíka policajti kontrolovali na parkovisku pred reštauráciou na sídlisku Vlčince. U seba mal bielo kryštalickú látku v troch striekačkách a kovovú skrutku na fajčenie. Podľa vykonanej predbežnej kriminalistickej expertízy sa v striekačkách nachádzalo celkom 5,861 gramov bieleho kryštalického prášku s obsahom metamfetamínu. Uvedené množstvo predbežne zodpovedá najmenej 99 obvykle jednorazovým dávkam drogy. 21 ročného Žilinčana vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného mladíka do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až desať rokov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ