Opitý Kysučan prešiel cez železničné priecestie na červenú, nafúkal vyše 1,5 promile


Foto: Opitý Kysučan prešiel cez železničné priecestie na červenú, nafúkal vyše 1,5 promile Foto: Ilustračné foto/KR PZ ZA

Jazda pod vplyvom alkoholu je nebezpečná z viacerých dôvodov. Okrem toho, že sa opitým osobám znižuje rýchlosť reakcií a všímavosť, často majú aj hlúpe či riskantné nápady. Potvrdil to aj Kysučan, ktorého súd potrestal za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Muž mal v sobotu 11. mája viesť osobné motorové vozidlo značky Mercedes Benz po miestnej komunikácii v Čadci. Dorazil až k železničnému priecestiu, cez ktoré práve prechádzal vlak. Vodič však nezastavil a napriek tomu, že ešte stále blikalo červené svetlo, ktoré mohlo signalizovať príchod ďalšieho spoja, cez priecestie prešiel.

„Následkom toho bol zastavený a kontrolovaný hliadkou, ktorá ho vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu,“ približuje trestný rozkaz s tým, že muž nafúkal 1,58 promile. Po opakovanej dychovej skúške množstvo alkoholu v jeho dychu mierne kleslo.

Keďže si za volant sadol v stave vylučujúcom spôsobilosť, žilinský súd mu vymeral pokutu vo výške 600 eur. Ak ju nezaplatí, pôjde na 30 dní do väzenia. Okrem toho dostal zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na jeden rok.

Prečítajte si viac: