Žilinský policajt dlhým rozhovorom zachránil život osobe v núdzi. Pomoc jej privolala kamarátka


Foto: Žilinský policajt dlhým rozhovorom zachránil život osobe v núdzi. Pomoc jej privolala kamarátka Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Práca operačného dôstojníka policajnej tiesňovej linky je nesmierne zložitá a vyžaduje rôzne vedomosti a schopnosti. Okrem iného je dôležitá aj veľká dávka empatie a schopnosť komunikovať s ľuďmi v tých najťažších situáciách.

To sa potvrdilo aj v uplynulých dňoch, kedy žilinský dôstojník dlhým rozhovorom počas telefonátu pomohol zachrániť ľudský život. Na linku 158 totiž zavolala kamarátka osoby v núdzi, ktorá bola v ohrození.

„Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline okamžite vyslal policajnú hliadku Obvodného oddelenia Policajného zboru Turčianske Teplice oznámenie preveriť. Následne telefonicky kontaktoval osobu v núdzi, ktorú na základe vhodných otázok postupne pri rozhovore presvedčil, aby mu povedala, kde sa nachádza,“ priblížila žilinská polícia.

Po tom, ako zistil jej polohu, k nej navigoval policajtov v teréne. Tým sa podarilo osobu v núdzi úspešne nájsť a odovzdali ju do starostlivosti privolaných zdravotníkov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu