Prehovoril 18-ročný vodič po nehode v Terchovej: Spolujazdcov som vyťahoval z auta, odpojil som batériu


Foto: Prehovoril 18-ročný vodič po nehode v Terchovej: Spolujazdcov som vyťahoval z auta, odpojil som batériu Foto: KR HaZZ Žilina

Včera vo večerných hodinách došlo v obci Terchová k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej sa zranilo 6 mladých osôb. Vozidlo, ktoré zišlo z cesty a niekoľkokrát sa prevrátilo, viedol len 18-ročný vodič, žiadny z jeho šiestich spolujazdcov nebol starší.

Hasiči, ktorí dorazili na miesto, našli päť ľudí ležať mimo vozidla a jedného zakliesneného v aute. Mladík, ktorý vozidlo viezol, v komentári na sociálnej sieti priblížil, čo sa počas a po nehode stalo.

Dvaja jeho spolujazdci mali z vozidla vyletieť cez kufrové dvere, ktoré sa poškodili pri prevracaní auta. Ďalších troch však podľa jeho slov vytiahol z vraku samotný vodič, ktorý sa im snažil pomáhať až do príchodu záchranárov.

„Jedného sa mi nepodarilo vytiahnuť, lebo sa sťažoval na bolesti kľúčnej kosti a nechcel som s ním manipulovať nasilu, keďže auto nenaznačovalo žiadny únik horľavých kvapalín (nafta) batériu som sa tiež posnažil odpojiť,“ napísal vodič.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu