Starší pán na Kysuciach sa oblial horľavinou a zapálil, spôsobil si popáleniny na 90 % tela


Foto: Starší pán na Kysuciach sa oblial horľavinou a zapálil, spôsobil si popáleniny na 90 % tela Foto: Ilustračné foto

V sobotu 2. marca došlo na Kysuciach k hrozivému prípadu, pri ktorom zasahovala polícia, hasiči aj záchranári. V jednom z rodinných domov v obci Horný Vadičov sa mal sám podpáliť starší muž.

Operačné stredisko žilinských hasičov dostalo hlásenie o popálenej osobe krátko pred 14:40 hod. popoludní. Na miesto okamžite vyrazili hasiči z Kysuckého Nového Mesta, ktorí po príjazde zistili, že sa tam už nachádza jednotka rýchlej lekárskej pomoci aj hliadka Policajného zboru.

Na podlahe jednej z miestností ležal 59-ročný muž, ktorý utrpel ťažké popáleniny na približne 90 percentách tela. Podľa informácií od hasičov sa mal sám obliať neznámou horľavou látkou a zapáliť.



„Zasahujúci hasiči postihnutú osobu naložili na transportnú plachtu, vyniesli do sanitky a prenechali v starostlivosti rýchlej lekárskej pomoci. Následne skontrolovali dom z dôvodu náhodného šírenia požiaru,“ priblížila Mária Pohanková Zahatlanová, hovorkyňa žilinských hasičov.

Ako uviedla Petra Klimešová z Oddelenia komunikácie a marketingu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky, posádka záchranárov muža previezla do nemocnice v Považskej Bystrici. Odtiaľ bol následne vrtuľníkom transportovaný na anestéziologicko-resuscitačné oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.

O bližšie informácie o zdravotnom stave pacienta sme požiadali žilinskú nemocnicu. Polícia vzhľadom na citlivosť prípadu odmietla poskytnúť ďalšie informácie o tom, či a akým spôsobom prípad vyšetruje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu