Žilinskí colníci zadržali falzifikáty z Číny. K objednávateľovi sa už nedostanú


Foto: Žilinskí colníci zadržali falzifikáty z Číny. K objednávateľovi sa už nedostanú

Príslušníci finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte zadržali dva balíky z Číny, ktoré sa mali dostať adresátovi na Liptov. Nachádzalo sa v nich celkovo 200 kusov falošných emblémov na automobily. Hodnota dvoch balíkov s plastovými znakmi na autá bola vzhľadom na veľké množstvo podozrivo nízka. 

Boli preto podrobené colnému konaniu. „Príslušníci finančnej správy si všimli, že emblémy sú označené ochrannou známkou svetoznámej značky, ktorá sa niektorými prvkami odlišovala od originálu,“ spresňuje hovorkyňa žilinského colného úradu Božena Chríbiková. 

Výrobky v počte 200 kusov zaistili a kontaktovali držiteľa ochrannej známky, aby sa vyjadril k podozreniu, že ide o falzifikáty. Po tom ako potvrdil, že tovar je naozaj napodobeninou, bol jeho osud jasný. V najbližšej dobe ho čaká likvidácia a k objednávateľovi z Liptovského Mikuláša sa už nedostane. 

„Emblémy na automobily z Číny sú pomerne často objednávaným tovarom. Na vyclievacej pošte sa každoročne stretávajú s dovozmi falzifikátov, ktoré pre objednávateľov končia neúspešne,“ dodala Chríbiková s tým, že záujemcom o tento druh tovaru odporúčajú odporúčajú osloviť overených dodávateľov a neuprednostňovali cenu pred kvalitou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu