Protest farmárov obmedzí dopravu na viacerých cestách v kraji. Situáciu bude monitorovať polícia


Foto: Protest farmárov obmedzí dopravu na viacerých cestách v kraji. Situáciu bude monitorovať polícia Foto: ilustračné

Žilinská krajská polícia upozorňuje verejnosť na obmedzenia v doprave spojené s dnešným protestom farmárov v Žilinskom kraji. Protest v Dolnom Kubíne bude prebiehať od 9:00 hod. do 14:00 hod. a dotkne sa komunikácie v obci Liesek a mestách Námestovo, Ružomberok a Kraľovany.

Farmári sa budú postupne presúvať do Dolného Kubína, kde zaparkujú svoje traktory na ulici M. R. Štefánika a to v úseku od križovatky s cestou I/70 až po ulicu Československej Armády. V tomto úseku by mala byť cesta úplne uzatvorená,“ spresňuje policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 

Po obsadení ulice M. R Štefánika budú traktory parkovať na ceste I/70 pri Národnom fronte a to po obidvoch stranách cesty. Parkovanie bude vo vonkajších jazdných pruhoch. Vnútorné jazdné pruhy, bližšie k osi vozovky, budú prejazdné a premávku v danom úseku cesty I/70 budú regulovať policajné hliadky.

Protestná jazda farmárov bude v Martine prebiehať od 12:00 hod. do 15:00 hod. na trase Sklené – Turček – Kremnické Bane – Turček – Turčianske Teplice, Turčiansky Michal – Turček – Kremnické Bane – Turček – Sklené.


Na Žilinu zatiaľ neboli ohlásené žiadne dopravné obmedzenia. V meste budú policajné hliadky situáciu monitorovať a v prípade potreby budú reagovať na vzniknuté okolnosti v súvislosti s cestnou premávkou.

„Žiadame účastníkov cestnej premávky pri prechádzaní uvedených úsekov o trpezlivosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov polície,“ dodala policajná hovorkyňa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu