Po zásahu v Žiline sa stretol s krajským policajným riaditeľom. Ak urobili chybu, ospravedlnia sa mu


Foto: Po zásahu v Žiline sa stretol s krajským policajným riaditeľom. Ak urobili chybu, ospravedlnia sa mu

Dnes sa riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline stretol s pánom Vlastimilom, voči ktorému bol minulý štvrtok vykonaný služobný zákrok na frekventovanej križovatke pri OC Aupark. Spútali ho pred očami 3-ročnej dcéry po tom, ako nevedome oškrel cudzie auto a z miesta činu odišiel, pretože si to nevšimol. 

„Krajský riaditeľ sa na stretnutí osobne presvedčil, že ide naozaj o slušného človeka. Vysvetlil, že polícia v prípadoch, kedy je oznámený útek z dopravnej nehody, postupuje razantne,“ uviedla polícia. 

Zvyčajne totiž ide o vodičov pod vplyvom alkoholu alebo drog, prípadne o páchateľov trestnej činnosti, ktorí unikajú z miesta činu, na kradnutom vozidle, majú pri sebe omamné a psychotropné látky alebo zbrane v nelegálnej držbe.

„Tento prípad na šťastie taký nebol a nešlo o vodiča, ktorý by s unikajúcim vozidlom pod vplyvom návykových látok v čase dopravnej špičky niekoho mohol ohroziť - napríklad pri úteku z miesta činu v strese bezohľadnou jazdou zraziť na priechode pre chodcov dieťa cestou z krúžku,“ dodáva polícia s tým, že rozhovor bol veľmi konštruktívny a v pokojnej atmosfére.


Krajský riaditeľ  vodiča ubezpečil, že celý postup preveruje kontrola, ktorú nariadil. V prípade zistenia pochybenia zo strany policajtov vyvodí následky a prisľúbil, že je pripravený sa mu verejne, aj za prítomnosti médií ospravedlniť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu