Zabijem ťa a všetko tu podpálim, vyhrážal sa staršej žene z Liptova. Súd ho poslal za mreže


Foto: Zabijem ťa a všetko tu podpálim, vyhrážal sa staršej žene z Liptova. Súd ho poslal za mreže

Na Okresnom súde v Liptovskom Mikuláši sa rozhodovalo o osude muža, ktorý sa nebezpečne vyhrážal osobe vyššieho veku. Súd ho poslal natvrdo za mreže na vyše jeden a pol roka.

V súdnom rozhodnutí sa uvádza, že obžalovaný prišiel ešte koncom novembra minulého roka do izby rodinného domu opitý. Stalo sa tak okolo pol druhej popoludní. Nasledovala slovná hádka, po ktorej fyzicky napadol staršieho muža a niekoľkokrát ho otvorenou dlaňou udrel do oblasti tváre a chrbta. 

V dome sa nachádzala aj staršia žena, ktorá chcela fyzickému napádaniu zabrániť. Dvojicu sa preto snažila od seba oddeliť. To sa však obvinenému nepáčilo, a tak ju od seba odstrčil so slovami „zabijem ťa a všetko tu podpálim“. 


„Následne vyhrážku smrťou na adresu poškodenej zopakoval, čím u poškodenej vzbudil obavu o jej život a majetok,“ uvádza sa v spise. Muž bol stíhaný väzobne, konečný verdikt si vypočul o takmer dva mesiace. Hlavné pojednávanie sa konalo 22. januára v Ružomberku.

O nepodmienečnom treste rozhodovala samosudkyňa JUDr. Miriam Penjaková. Súd mu udelil trest odňatia slobody vo výmere 20 mesiacov nepodmienečne. Mužovi priťažilo aj to, že čin spáchal na osobe vyššieho veku, ktorú zákon považuje za chránenú.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu