Tehotným ženám a matkám v krízových situáciach pomáha už 25 rokov. Prácu Marcely Dobešovej ocenila aj župa


Foto: Tehotným ženám a matkám v krízových situáciach pomáha už 25 rokov. Prácu Marcely Dobešovej ocenila aj župa Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

Marcela Dobešová získala Pamätnú plaketu Žilinského samosprávneho kraja za rok 2023. Krajská samospráva jej ocenenie udelila za aktívnu a dlhoročnú pomoc sociálne slabším a zraniteľným skupinám obyvateľov.

„So svojimi priateľmi a známymi založila organizáciu Áno pre život, ktorá pomáha tým najzraniteľnejším – tehotným ženám v krízových životných situáciách a matkám s deťmi, ktoré sú obeťami domáceho násilia,“ uvádza ŽSK na sociálnej sieti. 

Organizácia patrí nielen medzi najstabilnejšie organizácie v sociálnych službách na Slovensku, za obdobie 25 rokov pomohli už viac ako 1 000 osobám. Pochváliť sa môžu tiež tým, že služby poskytujú tak komplexne, že po prepustení až 90% žien a detí nepotrebujú pre svoje fungovanie ďalšie zariadenie. 

Marcela Dobešová je tiež iniciátorkou platformy Fórum života, ktorej je doteraz predsedníčkou. V roku 2022 si ako predsedníčka správnej rady sociálneho podniku Labore prevzala Cenu Slovenskej sporiteľne za verejné dobro.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu