Pyrotechniku odpaľovali aj napriek zákazu. V Nízkych Tatrách udelili 16 pokút, jeden prípad rieši inšpekcia


Foto: Pyrotechniku odpaľovali aj napriek zákazu. V Nízkych Tatrách udelili 16 pokút, jeden prípad rieši inšpekcia Foto: ilustračné

Správa Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) odhaduje, že počas silvestrovských osláv a príchodu nového roka klesol počet odpálených ohňostrojov vo vytypovaných lokalitách asi o dve tretiny. Pozitívne výsledky mala priniesť kombinácia prevencie a kontroly.

„Na Donovaloch a v Demänovskej Doline sme riešili upozornením 15 pokusov o spustenie menšieho a jedného veľkého ohňostroja. Celkovo bolo udelených 16 blokových pokút a v jednom prípade pôjde podnet na inšpekciu životného prostredia,“ uviedla Správa NAPANT na sociálnej sieti. 

Časť jej profesionálnych i dobrovoľných strážcov trávila Silvester v teréne, v lokalitách s vysokým počtom návštevníkov a ubytovaných, kde sa dala očakávať najväčšia koncentrácia ohňostrojov. V samotný silvestrovský večer osobne požiadali personál na recepciách hotelov o spoluprácu a zastavovanie tých, ktorí chcú ohňostroje odpáliť pred ich hotelmi.

Správa NAPANT zároveň dodala, že do budúcna plánuje v podobnej preventívnej akcii pokračovať, keďže ani celoplošný zákaz zrejme niektorých od jej používania neodradí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu