FOTO: Deti v žilinskej nemocnici čakali počas Vianoc prekvapenia od láskavých ľudí


FOTO: Deti v žilinskej nemocnici čakali počas Vianoc prekvapenia od láskavých ľudí
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Počas tohtoročného vianočného obdobia si na pacientov oddelenia žilinskej pediatrie spomenulo viacero dobrosrdečných ľudí. Práve vďaka nim sa deťom, ktoré to najkrajšie obdobie v roku museli stráviť v nemocnici, rozžiarili očká.

Pod vianočným stromčekom ich totiž čakalo prekvapenie. Volejbalová akadémia UNIZA Žilina si pre najmenších pacientov pripravila mäkkučké darčeky. Pod stromčekom im nechala množstvo plyšových hračiek, ktoré si deti po prepustení z nemocnice môžu vziať so sebou domov.

„Láskavosti a dobrých skutkov nebolo počas čarovného vianočného obdobia v našej nemocnici málo. Sme úprimne vďační za to, že môžeme spoznávať ľudí, ktorým záleží na druhých, a svojimi činmi robia tento svet krajší,“ píše nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.



Počas sviatkov sa na pediatrii zastavili aj policajti zo žilinského pohotovostného útvaru. Tí už tradične oddeleniu odovzdali finančný dar. Nemocnica ho v budúcnosti využije na skvalitnenie podmienok pre detských pacientov.

Najnovšie na oddelení pediatrie pribudol tiež prístroj Rad-97 TM Pulse CO - Oximeter, jeho zakúpenie umožnil finančný dar od pána Jaromíra Kocura, ktorý nemocnici venoval výťažok z tomboly z jeho marketingového školenia. 

„Prístroj je určený na neinvazívne monitorovanie saturácie krvi kyslíkom technológiou Masimo a zároveň aj na neinvazívne meranie krvného tlaku,“ približuje nemocnica jeho funkcie. Vďaka nemu dokážu zdravotníci presne zmerať okysličenie krvi aj na miestach so slabým prekrvením či počas pohybu končatiny.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu