So žilinským divadlom môžete navštíviť izbu, z ktorej mrazí, aj šialenú bytovú silvestrovskú párty


Foto: So žilinským divadlom môžete navštíviť izbu, z ktorej mrazí, aj šialenú bytovú silvestrovskú párty

Mali ste niekedy v živote potrebu opustiť realitu, ktorá sa stala príliš ťaživou? Mimo systém sa rozhodlo postaviť aj niekoľko žien v dramatizácii novely Márie Modrovich Rozhovor s členkou kultu v réžii Petry Fornayovej. Opustili rodiny, partnerov, deti, kariéru. Kedysi väčšinou počúvali mužov a nefungovalo to.

Združili sa okolo bývalej speváckej hviezdy, ktorá sa vzdala svojej slávy a odišla na Slovensko, kde odkúpila bývalý rekreačný komplex chatiek a vytvorila tam izolované spoločenstvo žien. Dokážu tam fungovať lepšie? Viac sa už dozviete v stredu 20. decembra v Štúdiu žilinského divadla. 

O násilí je vždy dôležité rozprávať, aj v čase Adventu. Inscenácia Táto izba sa nedá zjesť je dramatizáciou rovnomennej novely Nicol Hochholczerovej. Režisér a autor dramatizácie Eduard Kudláč novelu spracoval ako monodrámu, v ktorej sa herečka Iveta Pagáčová stáva sprievodkyňou v príbehu vzťahu malej Terezky s jej päťdesiat ročným učiteľom.


Iveta Pagáčová sprevádza divákov obdobím Terezinho dospievania od jej 12 do 18 rokov. Skúma toxický vzťah od zaľúbenia sa až po postupné precitanie. Predstavenie je v programe divadla vo štvrtok 21. decembra a hrá na javisku Veľkej sály divadla, kde toto intímne prostredie poskytuje mimoriadne zimomriavkový zážitok. 

Posledným predstavením Mestského divadla Žilina pred Vianocami je situačná komédia Neznášam ťa! v réžii Michala Tomasyho. Nájdete ju v programe v piatok 22. decembra. A keďže je v divadle dovolené všetko, pokojne sa v nej môžeme presunúť hneď na koniec roka. Štyri páry, jeden byt a silvestrovská párty. Niektorí pozvanie dostali, niektorí ho nepotrebovali a prišli neohlásene.

Silvester je skvelý čas na uvoľnenie všetkých tráum, ktoré ľudia v sebe držali, a ktoré zrazu vybuchujú na povrch ako ohňostroj. Smiech je v živote jeden z najlepších liekov. Príďte si aj vy uvoľniť napätie a stres do divadla. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu