Žilinské flautistky Karolína a Veronika očarili na Orave porotu celoslovenskej súťaže


Foto: Žilinské flautistky Karolína a Veronika očarili na Orave porotu celoslovenskej súťaže Foto: ZUŠ L. Árvaya

Žilinské flautistky zo ZUŠ L. Árvaya opäť zaujali porotu celoslovenskej súťaže zobcových fláut a drevených dychových nástrojov Čarovná flauta. Z obce Nižná na Orave preto aj tento rok odchádzali s viacerými cennými umiestneniami.

Víťazné stupienky vo svojich kategóriách obsadili flautistky z triedy hudobného pedagóga Pavla Stillera Veronika Čahojová a Karolína Valentovičová, ktorá sa zároveň stala tohtoročnou laureátkou súťaže.

Žilinská umelecká škola však zaznamenala aj ďalší úspech. Strieborné miesto obsadila zobcová flautistka Mária Elisabeth Berki. Vyhodnotenie cien zároveň ozvláštnila nesúťažným polorecitálom staršia sestra Karolíny Valentovičovej Klára, ktorá súťaži na Orave kraľovala minulý rok.

„Darilo sa i hráčkam na priečnu flautu. V prvej kategórii získala druhé miesto Terézia Mártonová, Alžbeta Jedináková obsadila tretie miesto v tretej kategórii, obidve z triedy Beáty Vörösovej. V štvrtej kategórii získala Čestné uznanie Eliška Vavreková z triedy Marty Pažickej,“ tešia sa pedagógovia žilinskej umeleckej školy z výnimočných úspechov žiačok.

Zľava: Pedagóg Pavel Stiller, flautistky Veronika Čahojová, Karolína Valentovičová, Klára Valentovičová, klavirista Martin Suroviak


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu