Zasnežený utorok začal vážnymi nehodami áut aj autobusu. Donovaly uzatvorili pre väčšie nákladné vozidlá


Foto: Zasnežený utorok začal vážnymi nehodami áut aj autobusu. Donovaly uzatvorili pre väčšie nákladné vozidlá Foto: Facebook/Mirka Páchniková

Počas noci pokryla Žilinský kraj vrstva snehu, ktorá sa pod kolesami automobilov môže ľahko zmeniť na nebezpečný ľad. Od ranných hodín došlo už k trom vážnejším nehodám a niekoľkým škodovým udalostiam.

V utorok 28. novembra okolo 6:00 hod. ráno sa vo Svederníku pri kultúrnom dome zrazilo osobné motorové vozidlo s medzimestským autobusom. Menšie vozidlo ostalo po kolízii výrazne poškodené, hasiči hlásia z miesta zranených.


V podobnom čase došlo k dopravnej nehode aj v obci Hliník nad Váhom, kde sa zrazili dva osobné automobily. Aj v tomto prípade sa posádka vozidiel zranila a potrebovala lekárske ošetrenie.


Približne o 7:30 hod. séria nehôd pokračovala na komunikácii prvej triedy I/59 v Oravskom Podzámku. Tu havarovalo jedno osobné motorové vozidlo, čo si taktiež vyžiadalo zásah hasičov.

Kvôli nehodám, ale aj opatrnosti niektorých vodičov sa aktuálne tvoria kolóny v centre Žiliny, pod Strečnom aj v smere do Čadce. Polícia uzatvorila horský priechod Donovaly pre nákladnú dopravu nad 10 metrov.

„Opätovne upozorňujeme vodičov, aby vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie. Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. V tomto počasí sa neoplatí ponáhľať. Radšej vyrazte na cestu skôr,“ prízvukuje žilinská polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu