Adam sa zotavuje po nehode: Peniaze z transparentného účtu pomôžu pri zabezpečení liekov a zdravotných pomôcok


Foto: Adam sa zotavuje po nehode: Peniaze z transparentného účtu pomôžu pri zabezpečení liekov a zdravotných pomôcok Foto: Facebook/Danka Belková

Od dopravnej nehody v Žiline, pri ktorej sa vážne zranil 18-ročný Adam, ubehli už viac ako tri týždne. Príbeh mladíka, ktorý statočne bojoval o život v žilinskej nemocnici, zarezonoval medzi ľuďmi na celom Slovensku. Čo však pôvodne začalo ako tragická udalosť, sa neskôr stalo dôkazom spolupatričnosti a pomoci v ťažkých časoch.

Adamovi ako prví podali pomocnú ruku štyria policajní príslušníci, ktorí ho za použitia škrtidla zachránili pred vykrvácaním. Neskôr bol chlapec v kritickom stave odovzdaný do intenzívnej starostlivosti skúsených zdravotníkov. Dôležitú rolu pri záchrane mladého života však zohralo aj množstvo ľudí, ktorí po nehode zaplnili odberné centrá Národnej transfúznej služby, aby chlapcovi darovali tú najvzácnejšiu tekutinu.

Stredoškolák sa tak momentálne zotavuje po niekoľkých operačných zákrokoch, no k úplnému uzdraveniu vedie ešte dlhá cesta. Rodinu Belkovcov preto čakajú náročné mesiace spojené so zvýšenými finančnými nákladmi na lieky a zdravotné pomôcky, ktoré budú nevyhnutné pre mladíkov návrat do normálneho života.

Verejnosť sa môže tentokrát zapojiť do pomoci prostredníctvom transparentného účtu (SK1709000000005209662796), ktorý nájdete po kliknutí SEM. Názov PRAY FOR BELO nesie po webovej stránke, ktorú založili Adamovi kamaráti počas náročných dní po kolízii. Na webe zároveň spresňujú, že finančné prostriedky, ktoré nebudú využité na rehabilitáciu, poputujú do žilinskej nemocnice, kde pomôžu ďalším pacientom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu