Má len 21 rokov a ambíciu zmeniť krajinu. Najmladší kandidát v parlamentných voľbách pochádza zo Žiliny


Foto: Má len 21 rokov a ambíciu zmeniť krajinu. Najmladší kandidát v parlamentných voľbách pochádza zo Žiliny Foto: Národná rada Slovenskej Republiky

Ak existuje možnosť, ako jednoducho prispieť k tomu, aby sme vytvorili lepšiu krajinu, tak sú to voľby. Už o necelé dva týždne si v parlamentných voľbách budeme voliť svojich zástupcov do Národnej rady SR. Celkovo sa chce do parlamentu prekrúžkovať 2 728 našich spoluobčanov.

Podľa ústavy sa o post poslanca národnej rady môže uchádzať občan, ktorý dosiahol vek 21 rokov a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky. Niekoľko kandidátov, ktorí ledva dosiahli minimálnu zákonom stanovenú vekovú hranicu pochádza aj zo Žilinského kraja.

Medzi takýchto ambicióznych ľudí patrí Benjamín Kučera zo Žiliny, ktorý pracuje ako podnikateľ. Druhým je Marek Rončák, študent z obce Lokca v okrese Námestovo. Zaujímavosťou je, že obaja mladí muži sa nachádzajú na kandidátke tej istej strany. 

Naopak, najstarším kandidátom zo Žilinského kraja je 80-ročný inžinier leteckej dopravy Zoltán Lengyel z Martina, ktorý v minulosti pracoval ako splnomocnenec ministerstva obrany aj ako vysokoškolský pedagóg.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu