Prírodné scenérie aj kultúrne pamiatky v netradičnom svetle: Knižná novinka oslávi pôvab Žiliny a jej okolia


Foto: Prírodné scenérie aj kultúrne pamiatky v netradičnom svetle: Knižná novinka oslávi pôvab Žiliny a jej okolia Foto: CBS spol, s.r.o.

Celoslovenskú knižnú edíciu Čarovné Slovensko už zanedlho doplní nový kúsok, ktorý prostredníctvom umeleckých fotografií poodhalí krásy Žiliny a jej okolia. Pripravovaná fotopublikácia si dáva za cieľ pomôcť rozvoju cestovného ruchu v meste, ale aj poskytnúť domácim obyvateľom nový pohľad na región, v ktorom žijú.

Do tvorby knihy s názvom Čarovná Žilina a okolie sa pustili vydavatelia z Kynceľovej pri Banskej Bystrici spolu s miestnymi nadšencami fotografovania. Tí totiž vďaka poznaniu svojho okolia dokážu vystihnúť jedinečné momenty, kedy sa prírodná scenéria či kultúrno-historická pamiatka ukáže v netradičnom svetle.

„Základnou myšlienkou je, že najúžasnejšie fotografie každého regiónu spravia miestni fotografi. A práve s nimi spolupracujeme. Voláme ich čarovní fotografi a dávame im príležitosť vydať svoje skvostné fotografie aj knižne. A presne takouto čarovnou bude aj kniha o Žiline a okolí,“ priblížil fotograf a riaditeľ vydavateľstva Milan Paprčka.


Vďaka pestrému zameraniu knižného titulu čitateľov okrem obrazovej zložky potešia aj epické popisy k fotografiám či informácie o samosprávach, kultúrnych i vzdelávacích inštitúciách alebo regionálnych podnikoch, ktoré pôsobia v žilinskom okrese.

„Aj vďaka tomu, že kniha vzniká v partnerskej spolupráci s mestami, obcami, významnými inštitúciami a spoločnosťami, bude mať nielen vysokú estetickú, ale aj historicko-dokumentačnú hodnotu. Celá edícia Čarovné Slovensko sa tak stane odkazom o obraze našej krajiny pre nasledujúce generácie,” dodal na záver projektový manažér Vladimír Híreš.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu