Horskí záchranári vyrazili do hôr na Kysuce k 62-ročnému mužovi. Jeho známy ho našiel ležať v bezvedomí


Foto: Horskí záchranári vyrazili do hôr na Kysuce k 62-ročnému mužovi. Jeho známy ho našiel ležať v bezvedomí Foto: hzs.sk, koláž

Pomoc členov Horskej záchrannej služby (HZS) potreboval včera, v pondelok 24. júla 2023, v popoludňajších hodinách 62-ročný muž. Ležiaceho v bezvedomí ho našiel jeho známy po tom, ako sa mu dlhšie nehlásil v chate v oblasti pod Bugánkou v Kysuckej vrchovine.

„Do zle dostupného terénu smerovali záchranári HZS, posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Muž bol v bezvedomí, ale mal zachované životné funkcie,“ spresňuje HZS na oficiálnej webovej stránke zásah pri pacientovi s podozrením na cievnu mozgovú príhodu.

Po príchode na miesto bola mužovi ihneď podaná medikamentózna intravenózna liečba. Zároveň však bolo potrebné pacientovi zaistiť dýchacie cesty, čo vykonala lekárka leteckých záchranárov.

Muža následne ďalej previezli z náročného terénu na voľné priestranstvo, kde pristál vrtuľník. „Bol prevezený do nemocnice na ďalšie vyšetrenia, ktoré určia presnú príčinu mužovho zdravotného stavu,“ uviedli na záver horskí záchranári.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu