Na Vlčincoch mali prehľadať garáže aj pivnice. Mužov pri pokusoch o krádež zachytila kamera


Foto: Na Vlčincoch mali prehľadať garáže aj pivnice. Mužov pri pokusoch o krádež zachytila kamera Foto: čitateľ

Na prelome mesiacov jún a júl navštívili bytové domy v mestskej časti Vlčince neželaní hostia. Dvojica mužov sa za použitia násilia na dverách mala dostať do garáží či pivničných kobiek, kde sa pokúšali o odcudzenie majetku viacerých osôb.

Ako nás informovali obyvatelia bytovky na ulici Pražská, v spolupráci s políciou sa už totožnosť mužov podarilo zistiť, no radi by na tieto tváre upozornili ďalších Žilinčanov. „Podľa polície ide o známych zlodejov, preto by sme ich tváre chceli dať do povedomia širokej verejnosti, vrátane ich známych,“ objasnili.

Vlámali sa do garáží aj pivníc

K prvému prípadu v tomto období malo dôjsť ešte v pondelok 26. júna 2023, kedy sa zlodej vypáčením dverí dostal do pivničných priestorov. Tam ho zaujímal najmä obsah pivničných kobiek. Keď sa však dostal do jednej z nich, čakali ho len kartónové krabice.

K ďalšiemu pokusu o krádež, ktorý sa podarilo zachytiť aj na kamerový záznam, malo dôjsť už na druhý deň, v utorok 27. júna. V tento deň mal na Vlčincoch úradovať muž v bielom tričku s potlačou pantera a šiltovkou na hlave.

Ten mal na základe kamerového záznamu páčením poškodiť garážové dvere, ktoré sa mu napokon podarilo otvoriť. Následne si prehliadal vnútorné priestory garáže, keď jeho pozornosť zaujal bicykel. Ako však spresnili obyvatelia bytovky, ten sa mu vďaka kvalitnej bezpečnostnej zámke nepodarilo odcudziť.

Po pár minútach neúspešnej manipulácie s bicyklom tak pokračoval ďalej v prehľadávaní interiéru, no prekvapila ho kamera, ktorá jeho správanie celú dobu snímala. Preto po jej zahliadnutí urýchlene z priestorov odišiel, jeho tvár však na kamerovom zázname zostala.

Približne o týždeň na to, v stredu 5. júla, sa mal do priestorov na Pražskej ulici snažiť dostať aj ďalší muž (pozn. red.: na titulnej fotografii vpravo), ktorého taktiež zosnímala kamera. Do pivníc sa mal dobíjať za použitia hrubej sily, zamknuté dvere sa mu však nepodarilo prekonať.


V uvedených prípadoch tak napokon pravdepodobne došlo „len“ ku škodám na dverách či v spoločných priestoroch. Nie je totiž známe, že by nejaké hodnotné predmety skončili v rukách zlodejov.

Ako však na záver dodávajú obyvatelia bytoviek na Pražskej ulici, v spomínanom časovom rozpätí tu malo dôjsť aj k vykradnutiu auta. V rozmedzí dvoch týždňov sú tak na Vlčincoch známe aspoň štyri pokusy o vlámanie či krádež, pričom v niekoľkých prípadoch sa zlodejom malo podariť svoj zámer aj naplniť.

Aj na Bôriku

Zdá sa, že bytovky na spomínanej ulici na Vlčincoch neboli jediným cieľom zlodeja, ktorý mal páchať trestnú činnosť na konci júna. Muža s panterom na tričku totiž zachytila kamera aj v bytovom komplexe v neďalekej mestskej časti Bôrik.


Zdroj: Facebook/Paťo Groma

Polícia hľadá osobu – svedka, ktorá môže pomôcť objasniť trestný čin pokusu o vlámanie do bytového domu v obytnom súbore 3-STAR, a to dňa 27. 6. 2023,“ uviedol žilinský mestský poslanec Patrik Groma v príspevku na sociálnej sieti, kde bola zároveň zverejnená ďalšia fotografia muža spolu s poškodenými dverami.

Preto v prípade, že disponujete akýmikoľvek informáciami k uvedenému prípadu z Bôrika, neváhajte kontaktovať políciu na známom telefónnom čísle 158.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu