Chcete sa dozvedieť viac O venčeku víly Malvínky? Navštívte koncom júna Budatínsky park


Foto: Chcete sa dozvedieť viac O venčeku víly Malvínky? Navštívte koncom júna Budatínsky park Foto: pmza.sk

Považské múzeum pôsobiace v Žilinskom samosprávnom kraji organizuje v piatok 23. júna podujatie s názvom O venčeku víly Malvínky, ktoré sa uskutoční v areáli Budatínskeho hradu. Hrané rozprávkové predstavenie je pripravené vďaka divadelno-hravému zoskupeniu Riadni amatéri z cooltúrnej akropoly (Razca), ktoré poväčšine tvoria lektori z Považského múzea.

V našom zoskupení sa väčšinou zameriavame na témy spojené s históriou Žiliny a jej okolia. Tentokrát sme sa ale rozhodli pre zmenu a vytvorili čarovný rozprávkový príbeh,“ približuje autorka scenára Katarína Maršalová.

Zážitkové prehliadky Budatínskeho parku sa budú konať v troch časových intervaloch. Prvá prehliadka oficiálne začína o 17:00 hod. a ďalšie pokračujú o 18:00 hod a 19:00 hod. Máte tak jedinečnú možnosť stretnúť v tento piatkový večer naživo tajomné víly a iné rozprávkové bytosti.

V jeden letný podvečer zavíta do Budatínskeho parku princ Damián z ďalekého Dobrohradu, aby popýtal o ruku krásnu, ale tak trochu namyslenú princeznú Anabelu. Tá s vydajom súhlasí pod podmienkou, že princ splní jednu úlohu. Musí jej priniesť venček víly,“ objasňuje Katarína Maršalová dejovú líniu rozprávky.



Kapacita prehliadok je však obmedzená, preto je vhodné si rezervovať vstup v dostatočnom predstihu na telefónnom čísle 0907 108 659, ktoré uverejnilo Považské múzeum na svojej oficiálnej webstránke. Deti do 3 rokov majú vstup na podujatie zadarmo, základné vstupné je v cene 5 eur a zľavnená vstupenka stojí 3 eurá.

Miesto: Budatínsky park
Dátum: 23.06.2023 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu