Na Budatínskom hrade sa bude konať unikátna výstava modelárov Budatínsky papierák


Foto: Na Budatínskom hrade sa bude konať unikátna výstava modelárov Budatínsky papierák Foto: Považské múzeum

Návštevníci Budatínskeho hradu sa budú môcť pokochať pohľadom na majstrovstvo rezania, strihania, ohýbania a lepenia papiera. V sobotu 10. júna 2023 sa v areáli hradu bude konať už štvrtý ročník podujatia Budatínsky papierák, kde svoje diela predstavia modelári zo Slovenska a Českej republiky.

Verejnosť si môže pozrieť prepracované modely cestných, leteckých, vodných či železničných vozidiel, vojenskej techniky a architektúry. Navyše, tento rok bude súčasťou výstavy aj špeciálna kategória. Záujemcovia uvidia okrem modelov dopravných prostriedkov papierové figúrky predstavujúce historické, filmové, či rozprávkové postavy. 

Niektoré z nich majú modelári hotové už dlhšie, iné vznikli len nedávno. Zaujímavosťou bude figúrka pápeža Jána Pavla II. alebo Martina Luthera či postava Lary Croft v životnej veľkosti,“ približuje Michal Kyselica z Klubu papierových modelárov v Žiline. 

Výstava bude otvorená od 10:00 hod do 14:00 hod. „Návštevníci si taktiež budú môcť kúpiť rôzne jednoduchšie i zložitejšie vystrihovačky a poskladať si modely v pohodlí domova,“ spresňuje historik dopravy Považského múzea Peter Šimko.


Miesto: Budatínsky hrad
Dátum: 10.06.2023 - 10:00    14:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu