Žilinskí mestskí policajti na Staromestských slávnostiach riešili fyzické konflikty aj 119 priestupkov


Foto: Žilinskí mestskí policajti na Staromestských slávnostiach riešili fyzické konflikty aj 119 priestupkov Foto: Ilustračné

Kultúrne podujatia väčšieho rozmeru okrem zábavy, hudby či dobrého jedla neraz prinášajú aj obavy o bezpečnosť účastníkov. Práve preto počas všetkých troch dní Staromestských slávností (25. – 27. mája 2023) v Žiline dohliadali na verejný poriadok príslušníci miestnej mestskej polície.

Útvar naplánoval a vyčlenil potrebné sily a prostriedky na to, aby sa návštevníci tohto masového kultúrneho podujatia cítili bezpečne. Do akcie počas troch dní bolo nasadených 87 príslušníkov Mestskej polície,“ informoval v príspevku na sociálnej sieti útvar, pre ktorý bola bezpečnosť návštevníkov podujatia prvoradá.

Dohľad nad akciou hliadkam mestskej polície uľahčil aj prístup k mestskému kamerovému systému či letecká monitorovacia technika. Štatistika po ukončení podujatia pritom hovorí o celkovo 119 evidovaných priestupkov a troch fyzických konfliktoch. 


Z pohľadu bezpečnosti konštatujeme, že podujatie sa zaobišlo bez mimoriadnych udalostí. Ďakujeme za rešpektovanie opatrení a pokynov zo strany MP,“ skonštatovala na záver žilinská mestská polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu