Návštevu žilinskej nemocnice dobre zvážte. Vedenie informuje o neočakávanom výpadku


Foto: Návštevu žilinskej nemocnice dobre zvážte. Vedenie informuje o neočakávanom výpadku Foto: Ilustračné

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina dnes, vo štvrtok 25. mája, informovala prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti o neočakávanom výpadku celej dátovej sieťovej infraštruktúry, čo znefunkčnilo všetky informačné systémy.

S cieľom nápravy chyby nemocnica začala realizovať všetky potrebné kroky k nájdeniu zdroja problému a opätovnému sfunkčneniu štruktúry, a to najmä v súvislosti so zabezpečením poskytovania akútnej zdravotnej starostlivosti. Podľa vyjadrenia zdravotníckeho zariadenie však výpadok spôsobuje ťažkosti aj v základných oblastiach.

Nie je možné zabezpečiť CT ani RDG vyšetrenie, rovnako zlyhal prevod informácií medzi laboratórnym a nemocničným systémom. Prosíme všetkých pacientov, aby zvážili návštevu urgentného príjmu alebo pohotovosti v našej nemocnici, ak ich zdravotný stav nie je akútny,“ uvádza sa v príspevku.

V prípade, že pacienta nebude možné vyšetriť, nemocnica ho odkloní do iného zdravotníckeho zariadenia. Vedenie zároveň upokojuje rodičky, ktoré čaká pôrod. Ten sa totiž aj v tejto situácii považuje za akútny stav a nemocnica ho plne zabezpečuje.


Ospravedlňujeme sa všetkým pacientom, ktorí dnes navštívili našu nemocnicu a dotkli sa ich vzniknuté obmedzenia. Naši kolegovia robia, čo je v ich silách, možnú dokumentáciu vyhotovujú do tejto chvíle písomne,“ spresňuje FNsP Žilina, ktorá zároveň poďakovala celému zdravotníckemu aj nezdravotníckemu tímu za ich nasadenie.

Nemocnica na záver v súvislosti s otvorením Staromestských slávností v Žiline žiada všetkých účastníkov tohto podujatia, aby sa správali zodpovedne, keďže zatiaľ nie je jasné, ako dlho bude vzniknutý stav pretrvávať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu