Žilinskí Vlci behom z Trojmedzia na Kysuciach podporia Martinka so zákerným ochorením. Pridáte sa k nim?


Foto: Žilinskí Vlci behom z Trojmedzia na Kysuciach podporia Martinka so zákerným ochorením. Pridáte sa k nim? Foto: chadims-charity.eu

Nadácia CHADIM´S CHARITY organizuje charitatívny „Beh s Vlkmi pre život“ pre Martinka Kupca z Veľkého Zálužia, ktorý trpí vzácnym genetickým ochorením imunitného systému Louis-Barovej syndrómom. Svoju podporu mu účasťou po boku Žilinských Vlkov môžete vyjadriť aj vy už počas najbližšej nedele 21. mája 2023.

Celý výťažok zo štartovného, z dobrovoľnej zbierky a z občerstvenia poputuje do posledného eura Martinkovi a jeho rodine. Peniaze pritom využijú na dôležité rehabilitácie a zdravotné pomôcky. Na štartovnú čiaru trasy vedúcej cez tri krajiny sa účastníci postavia v jedinečnej lokalite na Kysuciach. Trojrodzmedzie nad obcou Čierne pri Čadci totiž spája hranice Slovenska, Česka a Poľska.

Registrácia súťažiacich bude v deň benefičnej akcie prebiehať od 9:00 hod, kedy každý vlastnoručne podpíše osvedčenie o zdravotnej spôsobilosti na štart a vlastnej zodpovednosti za prípadne následky. Podujatie bude slávnostne otvorené o 10:45 hod. O 15 minút neskôr zo štartu na 10 kilometrovú trasu vyrazí hlavná kategória bežcov. Tých na Trojmedzie príde odštartovať úspešný slovenský hokejový obranca Dominik Graňák.

Trasy budú vyznačené fáborkami a na kľúčových križovatkách tabuľkami s označením smeru jednotlivých tratí, kde budú stáť naši dobrovoľníci označení vestami. Trasa vedie prevažne po lesných a asfaltových cestách, ale i po horských hrebeňoch s krásnymi výhľadmi,“ uvádzajú organizátori.


Trasy Behu s Vlkmi pre život

Neskôr sa na štartovú čiaru postavia ďalší bežci i priaznivci Nordic walkingu (NW), ktorých bude čakať kratšia 5 kilometrová trasa. Nasledovať bude detská kategória. Najmenším počas behu na úseku dlhom 500 metrov bude robiť spoločnosť aj šašo a maskot Žilinských vlkov Viki. Po dorazení športovcov do cieľa, približne o 13:00 hod. budú vyhlásené výsledky spojené s odovzdaným ocenení.

Samozrejmosťou je aj sprievodný program počas celého dňa. Na Trojrozmedzie totiž dorazia majstri i vicemajsterka sveta v street workoute. Stretnúť sa tak budete môcť s Dodom Klimekom, Damiánom Rebrom, Karolínou Vittekovou a ich komunitami. V pohybe svoje telo môžete udržať pri rozcvičke s Active Clinic, zatiaľ čo o dobrú atmosféru sa postará DJ Marko. Chýbať nebudú ani súťaže a program pre deti, tanec, živá hudba, autogramiáda so športovcami, chutný guláš, zdravé maškrty, halušky či mnohé iné.

Registrácia v cene 11 eur v kategóriách beh na 10 a 5 kilometrov a NW je možná online do 18. mája 2023, alebo za 15 eur priamo na mieste. Poplatok zahŕňa štartovné číslo, medailu, balenú vodu, koláč a jablko. V prípade záujmu nájdete bližšie informácie na oficiálnej webovej stránke nadácie CHADIM´S CHARITY alebo v podujatí na sociálnej sieti Facebook.


Miesto: Čierne pri Čadci, Trojmedzie SK, CZ, PL
Dátum: 21.05.2023 - 09:00    16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu