Na sídlisku Hájik niekto rozhadzuje pečivo po zemi, obyvatelia sa obávajú, že tým láka diviakov


Foto: Na sídlisku Hájik niekto rozhadzuje pečivo po zemi, obyvatelia sa obávajú, že tým láka diviakov Foto: Facebook/Žilina - Hájik, ilustračné

Žilinčania z mestskej časti Hájik dlhodobo čelia problémom s výskytom diviakov. Tie totiž často nachádzali potravu v nádobách na komunálny odpad a prevracali ich, čím prispievali k znečisteniu verejného priestranstva. 

Najnovšie sa však zdá, že cesta k potrave nemusí byť pre nežiadúcich návštevníkov až tak náročná. Obyvateľka sídliska prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti upozornila na kusy pečiva, ktoré v blízkosti ulice Jura Hronca niekto zrejme úmyselne porozhadzoval.

„Zbieram to už druhýkrát. Keď chceš kŕmiť zvieratká, tak šup do lesa a nie chlebom,“ oznamuje dotyčnému. S podobnou situáciou sa stretli aj ostatní obyvatelia. 

„U nás pri vchode na Jedlíkovej je stále vysypané pečivo, ale nikoho sme ešte nevideli. Potom, aby sa človek bál ísť domov, lebo tam bývajú divé  svine,“ dodáva ďalšia.


Samospráva kvôli výskytu diviakov v tejto lokalite dokonca pristúpila aj k inštalácii polopodzemných kontajnerových stojísk či kovových ohradníkov, do ktorých investovala desaťtisíce eur. Ani zábrany zo železa však na boj s porozhadzovaným pečivom nestačia.

Vďaka nemu totiž majú diviaky v tejto lokalite ľahký prístup k potrave aj naďalej. Dokonca aj bez prevrátených kontajnerov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu