V žilinskej nemocnici oslávili Medzinárodný deň sestier, poďakovali im za pomoc a obetavú prácu


Foto: V žilinskej nemocnici oslávili Medzinárodný deň sestier, poďakovali im za pomoc a obetavú prácu Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Medzinárodný deň sestier pripadá každoročne na 12. mája. V tento deň sa totiž narodila zakladateľka moderného ošetrovateľstva a sesterského povolania Florence Nightingaleová. Zdravotné sestry oslávili svoj sviatok aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, kde ošetrovateľský personál tvorí takmer polovicu zamestnancov.

Riaditeľ nemocnice Eduard Dorčík tak strávil deň v pohybe a obehol celú nemocnicu, aby osobne poďakoval sestrám a ďalším členom ošetrovateľského tímu. Na každé oddelenie priniesol aj krabičky zákuskov z dielne študentov a pedagógov Strednej odbornej školy obchodu a služieb Čadca.

„Ošetrovateľstvo je povolanie, ktoré nemôže byť vykonávané bez srdca a my sme nesmierne hrdí, že srdcia našich sestier bijú pre žilinskú nemocnicu. Nezabúdajme, že všetci tvoríme jeden tím zložený z rôznorodých článkov, z ktorých každý jeden je mimoriadne dôležitý,“ uviedla nemocnica v príspevku na sociálnej sieti. 

Bez sestier a ošetrovateľského personálu by ani medicína nefungovala správne a nemocnica by stratila jeden z najdôležitejších pilierov. „Ďakujeme Vám za zvládnutie náročných situácií, za pomoc v okamihoch, kedy ste už nevládali, no napriek tomu ste sa znovu nadýchli a nevzdali to, za oporu a nádej, ktorú ste dali tým, ktorí pokračovať nemohli, a za lásku pre pacientov, kolegov, Vašich blízkych,“ dodáva nemocnica. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu