FOTO: Pri kontajneroch v Bytčici leží množstvo oblečenia, kartónov a odpadu. Neporiadok tu nie je novinkou


FOTO: Pri kontajneroch v Bytčici leží množstvo oblečenia, kartónov a odpadu. Neporiadok tu nie je novinkou
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Mi Sz

Obyvatelia žilinskej mestskej časti Bytčica sa už niekoľko rokov pravidelne sťažujú na preplnené kontajnery a neporiadok okolo nich. V skupine na Facebooku, ktorá združuje občanov Bytčice, dnes pribudla ďalšia fotografia odpadu rozhádzaného v blízkosti smetných nádob.

Problémové sú najmä kontajnery na zmesový a triedený odpad na ulici Bystrická pri futbalovom ihrisku klubu TJ Tatran Bytčica. Okrem nich sa na stojisku nachádzajú aj dve nádoby určené na zber odevov, textilu a obuvi. Dnes ráno našli miestni obyvatelia v ich okolí na zemi ležať množstvo oblečenia. Pri vedľajších košoch sa zas nakopili kartónové krabice a iný odpad.



„Ľudia to vážne? Nainštalovať kamery a uverejniť každého, kto to urobí. To aj doma takto po sebe necháte?“ pýta sa v príspevku na sociálnej sieti nahnevaná obyvateľka Bytčice.

Fotografie kontajnerov na tomto mieste zdieľala v miestnej skupine aj v minulosti. Neporiadok v ich okolí je podľa všetkého bežným javom. Na jeden z jej predošlých príspevkov reagoval aj poslanec mestského zastupiteľstva Anton Trnovec, ktorý podnet postúpil vedúcemu úseku Dopravy a životného prostredia. Po krátkej dobe bolo stojisko vyčistené. Ako dlho potrvá upratanie dnešného neporiadku zatiaľ jasné nie je.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu