V Sučanoch hlásili pohyb čiernej dodávky, do ktorej majú lákať deti. Polícia žiadne oznámenie neprijala


Foto: V Sučanoch hlásili pohyb čiernej dodávky, do ktorej majú lákať deti. Polícia žiadne oznámenie neprijala Foto: ilustračné/istock.com

Únos osôb predstavuje jeden z najhrôzostrašnejších zločinov, aký si dokážeme predstaviť. V utorok 18. apríla v dopoludňajších hodinách obec Sučany na svojej oficiálnej webovej stránke upozornila rodičov detí, že v obci a jej okolí sa pohybujú podozrivé osoby na čiernej dodávke značky Ford.

Osoby v dodávke mali údajne lákať deti do auta. „V aute majú šteniatko, na ktoré lákajú deti a dievčatá lákajú na kozmetiku. Je žiadúce, aby sa deti pohybovali radšej v skupinách, nie jednotlivo,“ informuje obec. S otázkou na bližšie informácie sme sa obrátili na hovorkyňu žilinskej krajskej polície Gabrielu Kremeňovú.


Aktualizácia 14:37

Krajská policajná hovorkyňa uviedla, že na základe prijatých oznámení v danej veci polícia preveruje tieto informácie, no informácie zatiaľ potvrdené neboli. Polícia doposiaľ v predmetnej veci žiadne oficiálne oznámenie neprijala,“ dodáva Kremeňová. 

Podľa nej polícia v rámci okresu Martin zvýšila výkon služby s cieľom ochrany života a zdravia a venuje tejto veci náležitú pozornosť. „Polícia každú takúto správu preveruje a nepodceňuje ju. V prípade akéhokoľvek nebezpečenstva voči maloletým osobám bude polícia bezodkladne informovať verejnosť prostredníctvom médií,“ uvádza hovorkyňa s tým, že k dnešnému dňu v tejto súvislosti neevidujú žiadne nezvestné deti.

Polícia zároveň zdôrazňuje, že v prípade, ak sú občania svedkami akejkoľvek podozrivej udalosti majú bezodkladne kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158. V tom prípade môže byť nápomocné uviesť čo najviac konkrétnych informácií a identifikačných znakov, ako popis osoby, typ, farba vozidla a evidenčné číslo vozidla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu