Na Orave počas Kvetnej nedele započnú tradíciu Behu okolo oravských kostolov


Foto: Na Orave počas Kvetnej nedele započnú tradíciu Behu okolo oravských kostolov Foto: pixabay.com

Bežci na Orave si silné spojenie medzi veľkonočnými sviatkami a kresťanskou vierou pripomenú počas novovzniknutej tradície Behu okolo oravských kostolov. Na pomyselné štartovacie čiary sa športovci postavia na Kvetnú nedeľu, 2. apríla 2023, o 12:15 hod.

Jedná sa o beh s hromadným/jednotným štartom od každého kostola na trase. Stačí, ak si každý z vás vyberie akýkoľvek úsek a zabehne od jedného kostola ku druhému. Ak si trúfate, tak môžete odbehnúť aj viac úsekov - záleží len na vašej výkonnosti,“ informuje o podujatí príspevok na sociálnej sieti Facebook.

Účastníkom podujatia, ktorého cieľom je vytvorenie symbolickej reťaze spájajúcej všetky kostoly v okrese Námestovo, sa môžete stať aj vy po vyplnení prihlasovacieho formulára, kde si vyberiete akúkoľvek z navrhovaných trás. Zapojiť do akcie sa môžete po kliknutí SEM.

Dĺžky trás v prihlasovacom formulári sú trasy po ceste, ale ak máte znalosť z prostredia, môžete to zabehnúť trebárs aj po nejakej poľnej cestičke. Budeme radi, ak nám do komentárov na FB stránke Oravská bežecká liga pridáte fotku zo štartu/cieľa od vášho kostola,“ uvádza organizátor podujatia, Oravská bežecká liga.


Dĺžka medzi jednotlivými úsekmi:


Zdroj: Facebook/Oravská bežecká liga


Miesto: Orava
Dátum: 02.04.2023 - 12:15    18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu