Žilinské oddelenie neurochirurgie už 30 rokov zlepšuje životy pacientov


Foto: Žilinské oddelenie neurochirurgie už 30 rokov zlepšuje životy pacientov Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V kongresovej sále Hotela Boboty zazneli od 15. do 17. marca na odbornej konferencii Žilinské neurochirurgické dni kvalitné príspevky lekárskej aj sesterskej časti, no tradičné stretnutie sa v tomto roku nieslo aj v slávnostnom duchu.

Žilinské oddelenie neurochirurgie totiž v závere minulého roka oslávilo 30 rokov od svojho vzniku. „Sme hrdí na dobré meno, ktoré žilinskej nemocnici pomáha oddelenie šíriť. Ďakujeme každému, kto sa na rozvoji tohto jedinečného oddelenia podieľal a naďalej podieľa,“ uviedla žilinská nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.

Konferencie sa zúčastnili primári a prednostovia všetkých neurochirurgických nemocničných oddelení na Slovensku. Žilinskú nemocnicu okrem tímu z oddelenia neurochirurgie zastupovali aj pracovníci z oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny a detskej ortopédie.

Žilinský tím sa v závere týždňa intenzívne venoval najmä prezentovaniu neurochirurgickej endoskopie. „Tú sme začali v Žiline rozvíjať vďaka najmodernejšej spinálnej endoskopickej zostave, takže sme sa s prvými skúsenosťami podelili i my,“ dopĺňa vedenie nemocnice, ktoré oddeleniu neurochirurgie zároveň poprialo minimálne ďalších 30 úspešných rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu