Hasiči z Bytče zachránili muža topiaceho sa vo Váhu


Foto: Hasiči z Bytče zachránili muža topiaceho sa vo Váhu Foto: Ilustračné/Hasičský a záchranný zbor

Hasičom zo stanice v Bytči sa dnes v dopoludňajších hodinách podarilo zachrániť ľudský život. Dobrú správu priniesol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Michal Kypus.

V piatok 24. februára o 9:45 hod. predpoludním dostalo operačné stredisko žilinských hasičov hlásenie o topiacej sa osobe. Muž sa mal nachádzať v Hričovskom kanáli, konkrétne v umelo vybudovanom derivačnom kanáli rieky Váh.

K udalosti boli privolaní záchranári, polícia a na miesto okamžite po ohlásení vyrazili aj hasiči zo stanice v Bytči. Po príjazde k Váhu zistili, že muž je aktuálne pod cestným mostom v Bytči a silný prúd vody ho unáša čoraz ďalej v smere toku rieky.

„Pomocou raftového člna sa traja príslušníci spustili na vodu a po asi 150 metroch sa podarilo dostať ku topiacej sa osobe. Hasiči osobu vytiahli na čln a poskytli jej prvú predlekársku pomoc. Po priblížení k brehu bola osoba odovzdaná do opatery posádke Záchrannej zdravotnej služby,“ uviedol hovorca žilinských hasičov Michal Kypus.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu