V Ružomberku rastie počet nočných bitiek v baroch a uliciach, polícia zvýši kontroly poriadku


Foto: V Ružomberku rastie počet nočných bitiek v baroch a uliciach, polícia zvýši kontroly poriadku Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Bezpečnostná situácia v meste Ružomberok sa v poslednej dobe zhoršuje. Po včerajšom stretnutí so zástupcami mestskej polície a Policajného zboru o tom informoval primátor mesta Ľubomír Kubáň prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

„Zástupcovia mestskej a štátnej polície ma v utorok 31. januára informovali o bezpečnostnej situácii v meste. Vypočul som si, že v uplynulom období sa najmä v centre mesta množia prípady nočných bitiek na diskotékach, ktoré mnohokrát pokračujú v uliciach mesta,“ uviedol Ľubomír Kubáň.


Ako preventívne opatrenie majú preto od dnešného dňa (stredy 1. januára) začať častejšie kontroly poriadku v centre mesta, predovšetkým počas nočných hodín. Na zvyšovaní bezpečnosti budú takýmto spôsobom spolupracovať mestskí aj štátni policajti.


Primátor Ružomberka taktiež upozornil, že príslušníci mestskej polície v priebehu 17 dní zaevidovali viac než 400 vozidiel, ktoré vošli do pešej zóny. Každý deň na toto miesto vošlo v priemere približne 23 automobilov, ktoré obmedzujú a ohrozujú chodcov či cyklistom. Aby sa tieto počty znížili, budú pokračovať aj policajné kontroly pri vstupoch do pešej zóny.

„Prácu mestskej polície, napriek tomu, že je rozmanitá a naozaj potrebná, niekedy nie je dostatočne vidieť. Rozhodol som sa preto, že budem na svojom facebookovom profile pravidelne uverejňovať správy o činnosti mestských policajtov,“ doplnil ružomberský primátor.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu