Vo vchode na Hájiku sa objavil ďalší podozrivý muž. Ako zámienku klopania na dvere uviedol hľadanie sestry


Foto: Vo vchode na Hájiku sa objavil ďalší podozrivý muž. Ako zámienku klopania na dvere uviedol hľadanie sestry Foto: Ilustračná/pixabay.com

Obyvatelia Hájika sú znepokojení. Ešte v decembri sme v našom článku informovali o neznámom mužovi, ktorý sa dostal do jedného z vchodov a za dverami počúval, či sa niekto nachádza v byte. Po necelom mesiaci sa do ďalšieho bytového domu mal dostať iný podozrivý muž.

Na nepríjemné stretnutie upozornila v príspevku na sociálnej sieti Facebook obyvateľka žilinskej mestskej časti Hájik, ktorá bola v čase zaklopania na dvere (dnes 13. januára približne o 14:00 hod.) doma len so synom. 

Po tom, ako kamarátke pozeral jeden muž do kukátka, som si myslela, že sa to upokojilo. Keď niekto zaklopal na moje dvere, myslela som, že sa mi to zdá. Keďže bol však u mňa syn, išiel dvere otvoriť on,“ opisuje situáciu obyvateľka Hájika.

Neznámy muž sa mal po otvorení dverí vystrašiť, potom však vyhýbavo uviedol, že vo vchode hľadá svoju sestru. Syn išiel odovzdať túto informáciu mame, pokým však prišla ku dverám, podozrivý muž už bežal po schodoch a nadával.


Neviem, ako sa dostal dovnútra, ale vadí mi to. Máme pekný vchod a potom sa tu pohybujú takéto osoby. Človek, aby sa stále bál,“ uviedla žena, ktorá so strachom premýšľa nad tým, ako by situácia vyzerala, keby sa v byte nachádzala sama.

Muž, ktorý sa s neželaným návštevníkom stretol pri dverách, ho opisuje ako štíhleho Róma v rozmedzí 25 až 35 rokov, s krátkou bradou a výškou približne do 180 cm. Svedkovia zároveň spresnili, že ide o iného muža, ako toho, ktorého v decembri zachytila v jednom z vchodov kamera.

Na podobnú situáciu upozornil aj ďalší obyvateľ Hájika, pre neho mal však podozrivý muž pripravenú inú výhovorku. „Nám klopal približne o 15:00 hod. Otvoril som a povedal mi, že si pomýlil dvere,“ spresnil. Podľa všetkého tak muž navštívil viacero bytov a klopaním na dvere zisťoval, či sa niekto v bytoch nachádza.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu