Obyvateľ žilinského sídliska Hájik upozornil na opakované prípady prenasledovania žien


Foto: Obyvateľ žilinského sídliska Hájik upozornil na opakované prípady prenasledovania žien Foto: ilustračné

Na žilinskom sídlisku Hájik vyčíňal neznámy muž, ktorý prenasledoval ženu počas cesty domov. Informuje o tom jeden z členov facebookovej skupiny. Podľa slov obyvateľa nešlo o prvý prípad, ale neznámy muž v kapucni a čiernom oblečení prenasledoval jeho priateľku už minimálne trikrát.

„Dnes moja priateľka išla domov a takomto čase. Zastávka Stodolova. Vystúpila, domov to má možno 2-3 min pešo. Dotyčný ju prenasledoval až od zastávky ku vchodu, viackrát zmenila smer, on šiel za ňou a stále ju prenasledoval,“ opisuje dnešnú situáciu Alex.


Neznámy prenasledovateľ mal zrýchľovať vtedy, keď aj pred ním idúca žena. Hneď, ako sa v  blízkosti objavili ľudia, mal si vytiahnuť mobilný telefón a tváriť sa nenápadne, pričom aj zmenil smer chôdze.


„Neviem, mám z toho divný pocit a dosť ma hnevajú takéto individuá. Aby sa človek bál vyjsť von. Ak máte nejaké skúsenosti s tým, píšte alebo ak viete nieco viac určite dajte vedieť, lebo nestalo sa to už prvýkrát,“ dodal obyvateľ Hájika.

V tejto časti Žiliny pritom nejde o prvý prípad. V roku 2021 zaznamenali mestskí policajti v oblasti Závodia a Bánovej asi 30-ročného muža, ktorý obťažoval športujúcu ženu. Vystrašená obyvateľka nahlásila incident na linku 159 a hliadky začali v okolí ihneď pátrať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu