Skatepark na Vodnom diele Žilina je mimo prevádzky, športovisko je potrebné kompletne zrekonštruovať


Foto: Skatepark na Vodnom diele Žilina je mimo prevádzky, športovisko je potrebné kompletne zrekonštruovať Foto: Facebook / Karol Haas

Žilinský mestský poslanec Karol Haas upozornil prostredníctvom sociálnej siete na nefungujúce a nebezpečné športovisko pri žilinskom Vodnom diele. Podľa jeho slov je obľúbený skatepark v havarijnom stave a je potrebná jeho komplexná rekonštrukcia.

„Žiaci zo ZŠ Martinská mi nahlásili podnet, že ich obľúbený skatepark na Vodnom diele Žilina je v zlom stave a bývajú tam časté zranenia. Bol som sa tam osobne pozrieť a skatepark je v katastrofálnom stave, ihneď som to poslal na mesto,“ spresnil vo svojom príspevku.

Správa športových zariadení mesta Žilina mala poslancovi odpovedať, že nosnú konštrukciu sa už nepodarí zachrániť, pretože je prehnitá a bude potrebná jej výmena za oceľovú pozinkovanú. Taktiež bude nutné vymeniť poškodené prvky za nové.


Do vyriešenia situácie bude obľúbené a vyhľadávané športovisko zatvorené. O prijatom opatrení informujú návštevníkov oznamy a výstražná páska.

„Ďakujem za rýchlu reakciu pracovníkov a dočasne uzatvorenie športoviska, aby sa nestal ďalší úraz. O ďalších krokoch budem postupne informovať. Pevne verím, že sa nájdu potrebné financie, aby deti mohli cez leto opäť bezpečne športovať na obľúbenom športovisku,“ dodal Haas.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu