Agresívny mladík chodil s nelegálnou strelnou zbraňou po Krásne nad Kysucou, predtým zničil majetok v dome


Foto: Agresívny mladík chodil s nelegálnou strelnou zbraňou po Krásne nad Kysucou, predtým zničil majetok v dome Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Obyvatelia Krásna nad Kysucou boli začiatkom tohto týždňa svedkami nebezpečného incidentu. Po uliciach mesta sa pohyboval muž s nelegálnou strelnou zbraňou. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Polícia prijala v utorok 13. decembra krátko po 15:30 hod. hlásenie, že sa v jednom z rodinných domov v Krásne nad Kysucou nachádza agresívny muž, ktorý ničí majetok. Na miesto ihneď vyrazila policajná hliadka, osoba však stihla z budovy odísť.


„Po mužovi bolo vyhlásené pátranie a bolo zistené, že hľadaný sa má s dlhou guľovou zbraňou pohybovať v meste Krásno nad Kysucou. Na základe tejto informácie boli ihneď do Krásna nad Kysucou vyslané všetky dostupné sily a prostriedky,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.


Počas toho, ako príslušníci Policajného zboru prehľadávali všetky zákutia mesta, jeden z miestnych obyvateľov zavolal na linku 158. Znepokojený občan nahlásil, že sa práve stal svedkom toho, ako muž s dlhou zbraňou smeruje ulicou k železničnej stanici.

„Krátko po oznámení a aj vďaka občanovi bola podozrivému mužovi príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obmedzená osobná sloboda,“ dodala polícia.

Pri incidente našťastie neboli zranené žiadne osoby. Polícia prípad naďalej spracováva, 26-ročný muž bol zatiaľ umiestnený do cely policajného zaistenia. Po prešetrení bolo zistené, že nemá zbrojný preukaz a zbraň pri sebe nosil nelegálne.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu