Žilinčanka nevedomky pomohla zlodejovi s ukrytím odcudzeného bicykla, vyhovoril sa totiž na záchvat


Foto: Žilinčanka nevedomky pomohla zlodejovi s ukrytím odcudzeného bicykla, vyhovoril sa totiž na záchvat Foto: Facebook/Stefan Farkas

Žilinčanka pomohla mužovi s údajným záchvatom, ktorý si chcel u nej dočasne odložiť bicykel. Vtedy ešte netušila, že ide o zlodeja unikajúceho pred políciou. O bizarnom prípade informoval prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Štefan Farkaš, ktorý založil známu skupinu HAKA – Hľadá sa auto, krádeže automobilov.

HAKA pomáha nájsť nielen ukradnuté autá, ale aj bicykle. Práve teraz v Žiline voláme políciu k jednému nájdenému ukradnutému bicyklu. Pani nám napísala správu a HAKA jej len potvrdila, že bicykel je naozaj v pátraní,“ uvádza Farkaš a dopĺňa, že samotný zlodej je už údajne zadržaný, no miesto uloženia odcudzeného bicykla prezradiť nechcel.

Ku krádeži došlo ešte v závere septembra na žilinskom sídlisku Hliny. Išlo o bicykel značky Scott Reflex FX-35, pričom majitelia zistili, že neznámy muž na ňom v ranných hodinách unikal smerom do centra mesta. Po takmer dvoch mesiacoch však bicykel na žiadosť samotného zlodeja skončil u nezainteresovanej osoby.

Dobrý deň, pán Farkaš, mám jeden bicykel, dosť možné kradnutý. Dal mi ho jeden občan, aby som mu ho schovala, pretože má záchvat a vraj si poň príde. Už sú to tri dni,“ informovala Žilinčanka zakladateľa skupiny HAKA, ktorý jej ozrejmil, že naozaj ide o kradnutý bicykel a príbeh so záchvatom bol len výhovorkou pri úniku pred zákonom. Napokon sa tak bicykel vďaka spolupráci oslovenej ženy, skupiny HAKA i polície, dostal do rúk pôvodnej majiteľky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu