Pri požiari bytového domu na Vlčincoch polícia a hasiči evakuovali 40 osôb, horiaci byt bol prázdny


Foto: Pri požiari bytového domu na Vlčincoch polícia a hasiči evakuovali 40 osôb, horiaci byt bol prázdny

Včera popoludní došlo k požiaru bytu na žilinskom sídlisku Vlčince, kvôli ktorému boli evakuované desiatky osôb. Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline dnes priblížil priebeh a detaily zásahu hasičov a polície.

V utorok 8. novembra krátko po 16:00 hod. boli žilinskí hasiči privolaní k požiaru v bytovom dome na Polomskej ulici v Žiline. Na miesto sa ako prvá dostala policajná hliadka, ktorá okamžite začala s evakuáciou osôb v bytovom dome. Po príjazde pred panelák hasiči zistili, že požiar vznikol v byte na druhom nadzemnom podlaží.

Hasiči vymedzili miesto zásahu, dokončili evakuáciu obyvateľov z bytového domu, odpojili byt od elektrickej energie a s použitím násilia za asistencie hliadky polície vnikli do bytu,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Michal Kypus.


Po dôkladnom prehľadaní vnútorných priestorov bytu príslušníci Hasičského a záchranného zboru zistili, že sa v ňom nenachádzajú žiadne osoby. Byt bol po rýchlej lokalizácii a uhasení požiaru odvetraný pomocou pretlakového ventilátora.

„Pomocou termokamery boli skontrolované priestory v bytoch nad a pod zasiahnutým bytom bez príznakov horenia. Celý bytový dom bol skontrolovaný na zadymenie od požiaru,“ doplnil Michal Kypus.

Polícia a hasiči z priestorov bytového domu evakuovali 40 obyvateľov. Žiadny z nich nebol zranený ani nepotreboval lekársku pomoc. Pri požiari zasahovalo 8 profesionálnych hasičov s tromi vozidlami. Zisťovateľ príčin vzniku požiarov zatiaľ presne neurčil, prečo v byte začalo horieť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu