VIDEO: V Žiline v noci zhorelo auto, lokalita je známa odčerpávaním pohonných látok z nádrží vozidiel


Foto: VIDEO: V Žiline v noci zhorelo  auto, lokalita je známa odčerpávaním pohonných látok z nádrží vozidiel Foto: čitateľ Lukáš

Len niekoľko hodín po včerajšom požiari v bytovom dome na sídlisku Vlčince zasahovali žilinskí hasiči v blízkosti Soliniek. Privolal ich znepokojený vodič, ktorý sa v nočných hodinách stal svedkom požiaru na ulici Bytčická.


V blízkosti automobilovej predajne MD Bavaria došlo k požiaru vozidla zaparkovaného medzi cestnou komunikáciou na Bytčickej ulici a železničnou traťou. Podľa záberov z palubnej kamery motoristu prechádzajúceho cez sídlisko Solinky prvotný výbuch osvetlil široké okolie.

Automobil striebornej farby začal horieť v pondelok 8. novembra krátko pred polnocou. Pri požiari zasahovalo šesť profesionálnych hasičov zo Žiliny s dvomi kusmi hasičskej techniky. Interiér vozidla zhorel do tla, z exteriéru ostali len poškodené kovové časti. Požiar poškodil aj automobil s českým evidenčným číslom, ktorý stál v tesnej blízkosti horiaceho auta.


Príčina požiaru je zatiaľ neznáma, na Bytčickej ulici sa však už dlhšiu dobu pohybujú osoby, ktoré sa zameriavajú na vozidlá dlhodobo zaparkované na jednom mieste. Z takýchto automobilov následne odčerpávajú pohonné látky, pričom môže dôjsť k ich úniku do okolia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu