Polícia odhalila dve ženy z Kysúc, ktoré šoférovali s 2,4 promile. Jedna z nich spôsobila aj nehodu


Foto: Polícia odhalila dve ženy z Kysúc, ktoré šoférovali s 2,4 promile. Jedna z nich spôsobila aj nehodu Foto: ilustračné

Dopravná polícia aj počas uplynulého víkendu dohliadala na poriadok na cestách v Žilinskom kraji. Okrem zvýšenej premávky a s tým súvisiacim vyšším počtom nehôd sa zamerala taktiež aj na motoristov, ktorí viedli vozidlo pod vplyvom alkoholu. 

Hneď v piatok o 8:30 ráno odhalili 34-ročného muža z obce Zákamenné, ktorý šoféroval auto na ceste III. triedy a nafúkal 1,23 promile. O niekoľko hodín neskôr zastavili na miestnej komunikácií v Liptovskom Mikuláši 44-ročného muža, ktorý mal pozitívnu dychovú skúšku s výsledkom 1,17 promile. V sobotu večer približne o 20:00 odhalili 37-ročného muža z Martina, ktorý nafúkal 1,79 promile. 

Pod vplyvom alkoholu šoférovali v sobotu 29. októbra aj dve ženy z Kysúc. Približne o 10:00 policajti odhalili 45-ročnú ženu z Čadce, ktorá spôsobila aj dopravnú nehodu. O pár hodín neskôr chytili 40-ročnú ženu z Kysuckého Nového Mesta. Obe mali pozitívnu dychovú skúšku s rovnakým výsledkom 2,4 promile. 

V nedeľu 30. októbra odhalili policajti aj dvoch opitých vodičov v regióne Turiec. Približne o 10:30 spôsobil nehodu na ceste III. triedy medzi Vríckom a Kláštorom pod Znievom 42 ročný muž z Vrícka. Nafúkal 2,02 promile. 

Rekord po uplynulom víkende nesie 51-ročný muž z Turčianskeho Michala spolu s 51-ročným mužom z Kotešovej. Okrem rovnakého veku zdieľali aj rovnaké množstvo alkoholu v krvi - pozitívna dychová skúška ukázala obom výsledok 3,17 promile. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu