V Žiline zrekonštruovali odborné učebne na 12 základných školách za vyše 370-tisíc eur


Foto: V Žiline zrekonštruovali odborné učebne na 12 základných školách za vyše 370-tisíc eur Foto: mesto Žilina

Mesto Žilina ukončilo poslednú etapu modernizácie odborných učební v dvanástich základných školách. Nové informačné a komunikačné technológie pribudli v základných školách Lichardova, Martinská, Jarná, Karpatská, Vendelína Javorku, Námestie mladosti, Limbová, Slovenských dobrovoľníkov a v štyroch základných školách s materskými školami Školská, Do Stošky, Ulica sv. Gorazda a Gaštanová.

Do škôl bolo dodaných viac ako 600 kusov výpočtovej techniky, z toho 382 kusov počítačových zostáv pre žiakov, učiteľov a užívateľov školských knižníc a 85 kusov notebookov vrátane softvérového vybavenia. Vyučovací proces v základných školách obohatia aj nové multifunkčné tlačiarne, 3D tlačiarne, interaktívne projektory, tablety a televízory.

Hodnota investície predstavuje viac ako 370-tisíc eur. Väčšina výdavkov bola financovaná z nenávratného finančného príspevku Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 273-tisíc eur.

„Teším sa, že mesto systematicky získava finančné prostriedky z európskych fondov, ktoré pomáhajú obnovovať a modernizovať naše školy. Modernizácia odborných učební prispeje ku kvalitnejšiemu vzdelávaniu a zlepšeniu kľúčových kompetencií žiakov v dvanástich základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta,“ podotkol primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Ukončením poslednej etapy modernizácie odborných učební sú základné školy vybavené novým nábytkom do jazykových, prírodovedných, polytechnických a IKT učební a školských knižníc. Vďaka projektom pribudli aj nové didaktické pomôcky pre výučbu fyziky, biológie, chémie, polytechniky, knihy v školských knižniciach, informačno-komunikačné technológie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu