Polícia vyšetruje nehodu pod Dubňom: Šoférovala takmer nevidiaca žena, alebo opitý muž v podmienke?


Foto: Polícia vyšetruje nehodu pod Dubňom: Šoférovala takmer nevidiaca žena, alebo opitý muž v podmienke? Foto: Facebook/Martin Mitro

V piatok 21. októbra došlo krátko predpoludním k dopravnej nehode na ceste druhej triedy II/583, v úseku vedúcom popod vrch Dubeň pri Žiline. Osobné motorové vozidlo sa v zákrute z neznámych príčin prevrátilo na strechu, pričom došlo k zraneniam osôb v automobile.

Po kolízii zostali vo vozidle dvaja členovia posádky pod vplyvom alkoholu. Polícia aktuálne vyšetruje, či automobil viedla jedna z osôb prítomných počas príjazdu záchranných zložiek. K prípadu sa vyjadril aj brat jednej z účastníčok nehody.


„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že doposiaľ presne nezistený vodič viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen v smere jazdy od mestskej časti Budatín na obec Teplička nad Váhom. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom v ľavotočivej zákrute do protismernej časti vozovky, vyšiel na svah trávnatého porastu, v dôsledku čoho došlo k prevráteniu vozidla na strechu,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

V aute sa po príjazde polície a ostatných záchranných zložiek nachádzala 23-ročná žena a 35-ročný muž. Obidvaja sa podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu s pozitívnym výsledkom. Žena pritom nafúkala 1,79 promile (0,86 mg/l) a mužovi bolo v dychu namerané až 2,5 promile (1,2 mg/l).


„Osoby boli po dopravnej nehode prevezené na ošetrenie. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj to kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila Gabriela Kremeňová.

K incidentu sa vyjadril aj jeden z našich čitateľov, ktorý sa predstavil ako brat mladej ženy vo vozidle. Automobil mal podľa jeho slov viesť muž, zatiaľ čo mladšia žena ležala na zadných sedadlách. Vodič však údajne kvôli podmienečnému odkladu výkonu trestu podal po nehode kľúče od vozidla svojej spolujazdkyni. Túto informáciu náš čitateľ získal počas telefonického rozhovoru so svojou sestrou.

„Dal mojej sestre kľúče od auta do rúk po nehode a chce to hodiť na ňu, že šoférovala motorové vozidlo za neho, pretože on má podmienku. Išli si kúpiť zapaľovač a alkohol, neviem kam, sestra mi povedala, že išiel rýchlo, dostali šmyk a už sa potom prevracali,“ tvrdí brat účastníčky nehody.

Čitateľ okrem toho vyjadril obavu, že sa jeho sestra pokúsi priznať k šoférovaniu havarovaného vozidla, aby pomohla mužovi v podmienke. Mladá žena však má podľa jeho slov značné problémy so zrakom a je takmer nevidiaca, preto si nedokáže predstaviť, ako by mohla viesť automobil.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu