V Žiline odštartujú Európsky týždeň mobility raňajkami pre cestujúcich, pripravené sú aj simulátory nárazu a cyklojazdy


Foto: V Žiline odštartujú Európsky týždeň mobility raňajkami pre cestujúcich, pripravené sú aj simulátory nárazu a cyklojazdy Foto: ilustračné

Európsky týždeň mobility odštartuje v Žiline v pondelok 19. septembra raňajkami pre cestujúcu verejnosť na stanici Žilina-Záriečie. Podujatie bude pokračovať cykloraňajkami v utorok na moste na Bulvári a v stredu na moste v Budatíne.

Pri príležitosti Európskeho týždňa mobility si pripravil Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) v spolupráci s mestom pre cestujúcich viacero akcií.

„Žilinský Bulvár sa uzatvorí pre motorové vozidlá a od 13:00 si budú môcť ľudia vyskúšať napríklad veľkú kĺzačku, simulátory prevrátenia a nárazu či dopravné ihrisko.  Po skončení akcie o 17:00 nasleduje veľká jesenná cyklojazda so štartom na moste na Bulvári,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.


Od 16. do 22. septembra si verejnosť bude môcť zakúpiť predplatné cestovné lístky za zľavnené ceny. Počas Medzinárodného dňa bez áut (22. septembra) bude v Žiline mestská hromadná doprava k dispozícii bezplatne.

Noví cestujúci si budú môcť v uvedenom termíne bezplatne vybaviť aj dopravnú kartu osobne na predajnom mieste DPMŽ. V sobotu 17. septembra sa otvoria brány dopravného podniku pre všetkých Žilinčanov i návštevníkov, pre ktorých je pripravený deň otvorených dverí. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu