Verejnosť bude môcť počas Svetového dňa bez áut cestovať autobusmi v Žilinskom kraji zadarmo


Foto: Verejnosť  bude môcť počas Svetového dňa bez áut cestovať autobusmi v Žilinskom kraji zadarmo Foto: ilustračné

Európsky týždeň mobility prebieha každý rok od 16. do 22. septembra a umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy. Ide predovšetkým o dopravu prostredníctvom bicykla, pešo či s využitím mestskej hromadnej dopravy.

Udržateľné spôsoby dopravy sa snažia minimalizovať svoj dopad na životné prostredie a využívajú skôr obnoviteľné zdroje energie. Okrem toho majú aj menšie nároky na zaberanie priestranstva.

Mesto Žilina sa snaží dlhodobo podporovať rozvoj udržateľnej dopravy, preto si verejnosť počas Európskeho týždňa môže bezplatne vybaviť dopravnú kartu na MHD. Počas svetového dňa bez áut, ktorý je 22. septembra budú môcť obyvatelia Žilinského kraja bezplatne cestovať prímestskou autobusovou dopravou.

Pre mnohých môže byť práve tento deň skvelou príležitosťou na to, aby využili pohodlie autobusu a začali deň tým, že podporia životné prostredie.

Do kampane sa už niekoľko rokov zapája aj Dopravný podnik mesta Žiliny. Ten každoročne umožňuje cestujúcim v rámci jedného dňa cestovať bezplatne autobusmi aj trolejbusmi v rámci mesta a mestských častí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu