K pamätníku v Lesoparku Chrasť nebol počas výročia SNP položený veniec, k pietnemu aktu dôjde až v januári


Foto: K pamätníku v Lesoparku Chrasť nebol počas výročia SNP položený veniec, k pietnemu aktu dôjde až v januári Foto: Ivan Kozumplík

V predošlých rokoch si mesto v žilinskom Lesoparku Chrasť uctievalo počas výročia vypuknutia SNP pamiatku 32 príslušníkov národného odboja. Verejnosť zaujala skutočnosť, že tentokrát k pietnemu aktu kladenia venca nedošlo. Preto sme sa s otázkami ohľadom zmien obrátili na hovorcu mesta Žilina.

Podľa Miškovčíka v minulosti kládlo mesto veniec na pamätník trikrát do roka. Vzhľadom na to, že pietna spomienka nie je organizovaná na iných pamätníkoch opakovane, mesto sa rozhodlo o úpravy termínov aj na predmetnom mieste beštiálnej popravy partizánov.

Pri pamätníku v Lesoparku Chrasť organizovalo mesto Žilina pietnu spomienku 14. januára 2022, a to pri príležitosti oficiálneho výročia zastrelenia partizánov a civilistov (8. 1. 1945), ktorým je pamätník venovaný,“ uviedol hovorca. Veniec s trikolórou tak bude k pamätníku položený opäť až v januári pri príležitosti oficiálneho usmrtenia obetí nemeckými vojskami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu