Prezidentka vymenovala za rektora Katolíckej univerzity v Ružomberku Jaroslava Demka


Foto: Prezidentka vymenovala za rektora Katolíckej univerzity v Ružomberku Jaroslava Demka Foto: Facebook/MTR mestská televízia Ružomberok

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok 22. augusta vymenovala za rektora Katolíckej univerzity v Ružomberku po druhýkrát Jaroslava Demka. Akademický senát ho do vedúcej pozície inštitúcie zvolil prvý raz v roku 2018. O slávnostnom vymenovaní v priestoroch Prezidentského paláca informovala prezidentka SR Zuzana Čaputová vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Katolícka univerzita v Ružomberku je dôležitým centrom vzdelanosti prekračujúcim lokálne či regionálne hranice. K základným princípom tejto univerzity patrí hľadanie pravdy, profesionalita, solidarita a záujem o spoločné dobro. Teda hodnoty, ktoré sú v dnešnom svete asi najviac skúšané,“ uviedla prezidentka.

Spolu s Demkom bol vymenovaný aj rektor Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave Peter Šimko. Obom prezidentka popriala veľa úspechov na nových pôsobiskách a zároveň svoju podporu smerovala aj voči kvalitnému vzdelaniu študentov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu