Do konca októbra plánujú v Žiline vyasfaltovať 35-tisíc metrov štvorcových ciest, chodníkov a detských ihrísk


Foto: Do konca októbra plánujú v Žiline vyasfaltovať 35-tisíc metrov štvorcových ciest, chodníkov a detských ihrísk Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina obnoví do konca októbra vozovku na viacerých dôležitých dopravných úsekoch a vyasfaltuje niekoľko vybraných úsekov chodníkov aj športové ihriská. Samospráva takto postupne opraví približne 35-tisíc metrov štvorcových plôch v hodnote zhruba 650-tisíc eur.

Celkovo je podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka naplánovaných približne 30 úsekov po celom meste. Ide napríklad cesty na uliciach Lichardova, Do Stávku, Osvety – Oslobodenia, Radová, Šoltésovej, Zábrežná. V uplynulých dňoch už pritom prešli obnovou komunikácie na uliciach Pod Hradiskom či Kubelíková.

Zrekonštruovaných bude aj viacero chodníkov na Ulici Janka Silana, Platanová, Gaštanová, Jaseňová, Oslobodenia, chodník v podchode spájajúci mestské časti Vranie a Brodno, časť cyklotrasy z Budatína pri podchode na Kysuckú ulicu, Suvorovova a Predmestská.  


V rámci asfaltovania boli už opravené ihriská na uliciach Gaštanová, Javorová, Petzvalova a na Pažite a taktiež došlo k obnove vzhľadu detského dopravného ihriska na Tulskej ulici.

V blízkej dobe sa opravia plochy v Materskej škole Cesta k vodojemu v Budatíne, Materskej škole na Kultúrnej ulici v Zástraní a v Materskej škole Andreja Kmeťa na Hollého ulici. Výmena asfaltovej plochy sa uskutočnila aj na futbalovom štadióne v Bánovej.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu